Wil jij mee de zelfredzaamheid van personen met een NAH bevorderen?
U kan éénmalig of maandelijks een gift schenken via het Fonds “Vrienden van Eindelijk”. U scant hiervoor de qr-code hieronder, drukt op de knop “Doe nu een gift!”, of u stort het bedrag op volgend rekeningnummer:
Koning Boudewijnstichting
BE10 0000 0000 0404
Het is van uiterst belang de gestructureerde mededeling +++623/3717/10072+++ te vermelden. Bij een bedrag hoger dan €40 per jaar krijgt u een fiscaal attest.
De uitvoering van onze missie en visie, brengt heel wat financiële noden met zich mee.
Eindelijk streeft naar een innovatieve en kwaliteitsvolle ondersteuning op maat voor personen met een Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH). Daarbij vertrekken we steeds vanuit activiteiten van het dagelijkse leven om de transfer naar de thuissituatie te bevorderen. We willen dan ook blijven inzetten op innovatieve en kwaliteitsvolle materialen om dit te realiseren.
Met een kritische blik wordt onderzoek gedaan naar nieuwe concepten en methodieken voor personen met NAH met input van het multidisciplinaire team. We willen onze kennis van NAH uitbreiden, exploreren, verdiepen en die delen, intern en extern. We willen, in overleg en samenwerking met verschillende partners, coachingtrajecten opstellen, therapeutisch proefwonen aanbieden,… Door de oprichting van een expertisecentrum NAH willen we hieraan tegemoet komen.
Tegelijkertijd wordt sensibilisering in de maatschappij steeds belangrijker. Als de maatschappij geen kennis heeft over, geen begrip voor de problematiek van een hersenletsel, kunnen de personen met een NAH ook niet ten volle participeren in die maatschappij. Om hier volop te kunnen op inzetten, zijn ook hier middelen noodzakelijk om dit op een professionele manier uit te bouwen.
Het zorglandschap is de laatste jaren sterk veranderd. Zo was er o.a. de invoering van de persoonsvolgend financiering (PVF) en de privatisering van de zorg. We willen deze uitdagingen aangaan door meer sociaal ondernemer te worden. Daarnaast willen we inzetten op een betaalbare werking voor personen met een NAH die geen beroep kunnen doen op een persoonsvolgend budget.
Op een andere manier financieel bijdragen?
Private schenking (zonder attest)
U kunt een schenking doen op het rekeningnummer BE60 2930 4302 1070.
Als je zelf een fondsenwervingsactie wil opstellen voor Eindelijk, kan je het ingezamelde bedrag via dit rekeningnummer overmaken.
Sponsoring door een bedrijf of vereniging
Ook als vereniging of bedrijf is het mogelijk om onze organisatie te steunen en een bedrag te schenken voor een specifiek project naar keuze.
Nalaten aan Eindelijk
U zelf kan beslissen wat er met uw nalatenschap gebeurt na uw overlijden. Nalaten aan een goed doel – zoals Eindelijk – het is een bijndere en mooie daad. Wenst u meer informatie over legaten, kan u ons steeds contacteren via onderstaande gegevens:
Matias Claeys | matias.claeys@NAHeindelijk.be; 0490/410 494
Verlanglijstje voor 2023
We hebben een behoorlijke verlanglijst van heel grote en kleinere noden, en geven in 2023 prioriteit aan therapeutisch materiaal en de inrichting van ons dagcentrum:
- werking verder optimaliseren en verder exploreren van innovatieve revalidatieconcepten voor onze doelgroep NAH
- samenwerkingsmogelijkheden uitbouwen ten einde de zelfredzaamheid van de cliënten te verhogen
- de Hersenletsel Lijn verder uitbouwen om personen met een NAH en hun mantelzorgers te ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste begeleiding en hulp
- sensibiliseringsprojecten uitbreiden en verder bekendmaken
- een personeelscampagne uitbouwen om bekwame medewerkers aan te trekken en te behouden, sterk inzetten op het psychosociaal welzijn van onze huidige medewerkers
De aankoop hiervan hangt af van de beschikbare financiële middelen en van sponsoring.
Speciale dank aan onze sponsors van het eetfestijn!
Speciale dank aan CERA voor de ondersteuning van onze snoezelruimte!
Wij wilden in 2021 een snoezelruimte realiseren voor onze cliënten met een Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH).
Personen die een NAH hebben opgelopen, hebben zeer vaak cognitieve beperkingen: zowel hun aandacht als concentratie, zelfbepaling en impulscontrole worden danig beperkt. Daarnaast hebben een groot aantal personen ook een
waarnemingsstoornis. Doordat zij onvoldoende of foutieve informatie doorkrijgen van hun lichaam, vindt hun lichaam geen rust, geen houvast. Dit heeft als gevolg dat zij hu dagelijkse activiteiten niet meer kunnen uitvoeren zoals voorheen.
Wij wilden met deze snoezelruimte werken aan de zelfredzaamheid van onze cliënten met matig tot ernstige cognitieve beperkingen én waarnemingsstoornissen aan de hand van de volgende doelstellingen:
– Alertheid, aandacht, concentratie en betrokkenheid bevorderen
– Keuzes, voorkeuren, initiatief en zelfbepaling stimuleren
– Activiteit en exploratie stimuleren
– Plezier, ontspanning, recreatie en relaxatie bewerkstelligen
– Contact, relatie, wederzijdse interactie en responsiviteit verbeteren
– Tevredenheid en welbevinden verbeteren
We wilden een interactieve snoezelruimte creëren, waarbij alle elementen draadloos kunnen worden bediend. Afhankelijk van de voorkeur en de fysieke en/of cognitieve capaciteiten van de individuele cliënt kan de snoezelruimte als geheel of elementen daarbinnen specifiek op die ene cliënt worden afgestemd. Er is zo een optimale flexibiliteit, want men kan de ruimte er voor iedere cliënt volledig anders uit laten zien. Voor de cliënten zelf blijft de ruimte zo altijd nieuw en uitdagend.
We hebben de doelstellingen kunnen realiseren dankzij de steun van CERA en een gift.