Zelfstandig wonen met ondersteuning

Dreams come true

Maak kennis met ons uniek woonconcept 't Eigennest

Jonge mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) willen graag op eigen benen staan en zelfstandig wonen … in een eigen nest.

Elke ouder of partner van een persoon met een NAH leeft met de prangende vragen:  wat als ‘het zorgen voor’ me niet meer lukt, wat als ik er niet meer ben? 

Kom wonen in onze zorgflats!

Elke persoon met een beperking heeft vanuit de visie van volwaardig burgerschap en inclusie, het recht op een eigen leven, op eigen keuzes. Zo moet hij ook de vrijheid hebben om te kiezen waar en met wie hij wil wonen. ‘Zo gewoon mogelijk, waar mogelijk’.

Aangepast wonen

’t Eigennest bevat in totaal 21 woongelegenheden waarvan 2 kamers voor kortopvang (30 m²), 2 studio’s (40 m²), 6 flats met 1 slaapkamer (60 à 70 m²) en 11 flats met 2 slaapkamers (80 à 90 m²).

Allen zijn aangepast, duurzaam en energiezuinig.

Deze omvatten een ruime living, een rolstoelaangepaste keuken, een badkamer met inloopdouche, een extra toilet, 1 of 2 slaapkamers en een bergruimte. Elke bewoner beschikt over een eigen ruim terras en een eigen parkeerruimte (voor 1 wagen + 2 fietsen of 1 driewieler of scooter).

In 11 flats zijn 2 slaapkamers voorzien om de mogelijkheid te garanderen dat het gezin van de persoon met een NAH (partner, kinderen, ouders) of een persoonlijke assistent kan inwonen of tijdelijk overnachten.

Onze zorgflats beschikken over de nodige basisvoorzieningen om makkelijk de installatie van de noodzakelijke domotica, een oproepsysteem, toegangscontrole, camerabewaking e.d mogelijk te maken.

De integrale zorg wordt gecoördineerd vanuit vzw Eindelijk, projecten NAH.

De zorg verloopt ‘vraaggestuurd’ én in samenwerking met de mantelzorg, de reguliere thuiszorgdiensten en de gesubsidieerde zorg vanuit het VAPH.

Vandaar dat we onze flats ‘zorgflats’ noemen. De zorg wordt ‘op maat’ en ‘op vraag’ van de bewoner aangeboden.

Wil je graag kennis maken met ’t Eigennest? Steeds welkom voor een vrijblijvend gesprek via info@NAHeindelijk.be.